Iványi Gábor kitüntetése

az 1956-os forradalom és szabadságharc

50. évfordulója alkalmából

 

 

Kitüntetések az évfordulón

Népszabadság, 2006. október 24.

http://nol.hu/cikk/421792/

 

Sólyom László köztársasági elnök vasárnap kitüntetéseket adott át az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkamából rendezett parlamenti ünnepségen.

[…]

A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést kapta:

Forrási László, a Pofosz Csongrád Megyei Szervezete elnökségi tagja, Halda Alíz pedagógus, volt országgyűlési képviselő, Mádi Jenő, a Pofosz elnöke, dr. Benedek András, az MTA doktora, a neveléstudomány doktora, az Oktatási és Kulturális Minisztérium volt közigazgatási államtitkára, dr. Czene Klára, a Csongrád Megyei Bíróság elnöke, a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense, Friedrich Péter Széchenyi-díjas biokémikus, az MTA rendes tagja, a MTA Szegedi Biológiai Központ Enzimológiai Intézete igazgatója, Hatvani György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium volt energetikai és ipari helyettes államtitkára, Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Wesley János Lelkészképző Főiskola rektora, Koltai Róbert, a József Attila Színház Jászai Mari-díjas színművésze, rendező, érdemes művész, dr. Láng László, a Legfőbb Ügyészség főosztályvezető ügyésze, dr. Leövey András, az orvostudomány doktora, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézet I. Számú Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára, professor emeritus, Pantó György Széchenyi-díjas geológus, az MTA rendes tagja, az MTA Geokémiai Kutatóintézete nyugalmazott főigazgatója, kutatóprofesszor, dr. Pongrácz Antal bankár, a Szerencsejáték Zrt. igazgatósági elnöke, dr. Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kar dékánja, egyetemi tanár, a Nemzetközi Tanulmányok Intézete igazgatója, Szőnyi J. András, a First Nations Equity Inc. alelnök-vezérigazgatója, dr. Törzsök Éva, a közgazdaság-tudomány kandidátusa, a Szolnoki Főiskola rektora, dr. Grinius Vytautas biológus, a Litván Magyar Kulturális Baráti Társaság alapítója.”

 

Lásd még: http://www.wesley.hu/cikk.php?athoz=Budapesti%20események%20-%20<b>A%20Magyar%20Köztársasági%20Érdemrend%20Középkereszt%20fokozatát%20kapta%20Dr.%20Iványi%20Gábor,%20a%20Főiskola%20rektora</b>*vhirek/igkit.htm